TIPS OG TRIX

Denne side er oprettet til at dele de gode ideer vi alle går rundt og har, så hvis i ligger inde med nogen som jeg ikke har skrevet, så bare kom med dem, så bliver de lagt på.

  • ​Graver hunden huller i haven, hvor man ikke ønsker de skal grave, så er løsningen her: Fyld hundens egen afføring ned i hullet og dæk det igen med jord​, dette ønsker de bestemt ikke at grave i.
  • Har hunden tynd mave, ved f eks penicillin behandling, ​løsning, men ikke behandling: Giv hunden 1 spsk fuld loppefrø/Husk blandet op i leverpostej om dagen, giv endelig ikke for meget, da afføringen så bliver som gummi. Dette er ikke helbredende, men er godt til løs mave, men også godt til hård mave.
  • Har hunden spist noget man ønsker den skal kaste op omgående, f eks en handske, rotte el lign​, Kan der gives saltvand eller rent salt, hunden kaster op øjeblikkelig, hold snuden opad og træk ud i mundvigen, så der danner sig en tragt, bare hæld på.
  • Negleklipning, hvis man nu ikke har fået det øvet eller har kommet til at klippe for tæt, så hunden er helt hysterisk​: lav et kradsebræt, brug evt en hylde og klips groft sandpapir på, lær hunden at give pote, derefter give pote på kradsebrættet, her kalder jeg kommandoen “kridse kradse”, og jeg lære også hunden hvad der er højre og venstre pote, derefter behøver man kun at klippe ulvekloen, bagpoterne slider de selv ned, men hold øje med dem.
  • Nu har vi jo eurasier og de kan være meget vanskelige til at få til at spise, hvis man kommer i den situation at det er nødvendigt at tvangsfodre hunden, kan det gøres meget enkelt​. Man køber noget vådfoder af god kvalitet, som er som mousse, dette hælder man i en plasticpose, den må ikke være for tynd, binder en knude lige over maden, klipper et hul i hjørnet af posen og trykker det ind i munden på hunden, jeg holder snuden opad og giver kommandoen “spis” så glider det ned
  • Hvis hunden har en skade på et af benene, som de egentlig skal have krave på, for ikke at sutte i såret, har jeg med fordel syet dem et par bukser​ i tynd jersye, så de er fri for at have krave på, de skal så have bukser på begge ben, altså begge forben hvis det er et af dem, eller begge bagben, da det ene ben holder det andet
  • Krave dyrlægen giver hunden på kan fås i stof og hedder “Comfy Cone” den er langt mere behagelig for hunden at have på​, da den ikke giver dem den forvrængede lyd ved at have en spand over hovedet. Jeg har købt den og har rigtig god erfaring med den, søg efter den på nettet, da jeg ikke tror der er nogen butikker der har den i DK.
  • Er du hos dyrlægen og din hund skal i narkose, så kræv at du bliver ved din hund til den sover, på den måde kan du undgå nogle af de  traumer hunden kan få for dyrlæger​.
  • Kræv at de ikke barbere din hund hvis de skal lægge et drop eller tage en blodprøve, da det bestemt ikke er nødvendigt, en dygtig dyrlæge kan sagtens gøre det uden at barbere. Ved barbering kan du risikere at hunden laver et slikke sår, da det klør når pelsen vokser ud igen, er du rigtig uheldig, kan de holde det åbent i 3-4 måneder, selv ved bidskader kan de sy hunden uden at barbere, har prøvet det masser af gange, desværre. Her slikker de stort set ikke  i såret, når det ikke er barberet.