Fodring/BARF

Er nu selv blevet forhandler af BARF, med mærket Original BARF, så man kan også købe det hos os. Dette er alt sammen løsfrossent, derfor kan man servere det frossent, og bare hælde op, efterhånden som det spises.

Jeg vil her prøve at beskrive hvordan vi fodre vores eurasiere her i huset, dette er jo ikke den endegyldige sandhed, men det virker for os.

Vi skal altid huske at en eurasier ikke er som andre hunde, så når dyrlæger og folk der sælger hundemad generelt fortæller at i har forkælet jeres hund og det er derfor den ikke spiser, så skal i IKKE høre på dem. Blot stole på jeres egen intuition, da det sandsynligvis er det rette.

Her forsøger jeg at beskrive eurasieren der ikke er et madglad væsen, selvfølgelig er der undtagelser og disse er jo ret nemme da de bare spiser hvad der bliver serveret, men det er de andre, der vrænger af næsten alt.

Her i huset bliver der serveret BARF (råt kød) til aften (serveres frosset) Altid løsfrossent, da skal jeg ikke huske at få det op af fryseren, for at tø det op, og man kan tage små portioner ad gangen, vi spiser vores mad samtidig og gerne i samme rum, da vores hunde er hyggespisere, hvis de tømmer fadet bliver der serveret mere til de ikke gider æde mere, resten får lov at stå, dette spiser de gerne omkring midnat, da eurasieren ofte er nat spisere.

Hvis de ikke har spist op om morgenen får de det med ud i haven og her tømmer de fadet.

Jeg smider først Barf ud når jeg syntes det er ulækkert, ræve og ulve i naturen har ingen problemer med at æde råddent kød, det er os mennesker der har et problem.

Jeg smider det heller aldrig i skraldespanden om sommeren, men kan finde på at fryse det ned til den dag skraldemanden kommer, (der går maddiker i maden i løbet af et døgn om sommeren, og det er ulækkert)

Vores hunde har tørfoder til at stå som de kan tage af i løbet af dagen, her bruger vi ROYAL CANIN 4800 en meget fedende og nærende hundemad, men da dette kan blive for kedeligt tilsætter vi gerne andre produkter i mindre mål og putter også lidt knust tørret lever i, så glider det hele meget nemmere.

Til hvalpe fra 8 uger til 1 år har jeg fundet ud af at Royal Canin junior er noget de kan lide, så dette har de også altid til at stå, de voksne syntes også det er okay.

BARF produkter jeg især køber er:

  • kylling.
  • ​Kæbekød.okse
  • And
  • Krondyr
  • Lam
  • Brusk Ben, dette får de 1 x om ugen.

Blodmel
Hæld gerne lidt blodmel over deres mad, de elsker det, og dermed æder de faktisk hvad vi serverer også BARF, vores hunde ryger ikke på maden som andre racer, men det hjælper virkelig med blodmel.

Det er en god ide også at give dem vitaminer hver dag, jeg bruger Noget der hedder “Droger By Nature” NDS K9, vitamin pulver til kat og hund, jeg drysser det bare på de 2 stykker ost de får om morgenen, her lægger jeg også de ølgær spiller de får, for pelsen, og så bruger jeg de 2 stykker ost som trænings godbidder, de elsker det, og jeg ved at de har spist disse ting, osten bruger jeg også hvis de er syge og skal have piller, nu er de jo vant til, at der er noget pakket ind i osten, og det vil ryge lige ned uden problemer.

Andre gode produkter som jeg har fundet ud af hundene kan li’ er:

  • Applaws (tørbarf)
  • Belcando (Adult Power)
  • Eukanuba Nature.

Tørfoderet skal altid været det mest fedende til meget aktive hunde. Det vigtigste med hundene er AT DE SPISER, ellers kan man pludselig stå med en aggressiv hund.

Er det gået helt galt og hunden bare er for mager og nærmest ikke gider spise noget som helst. Ja så er der kun en vej brug kogt eller stegt kylling, leverpostej og ost, bare hunden får noget i maven bland det gerne i BARFEN så de igen vænner sig til at spise. Selv dåsemad kan bruges.

Glem alt om forkælelse og lign. tilråb man får. det svarer faktisk til at man har et barn der er kommet i tanke om at det heller ikke gider spise, men bare går og piver hele tiden (har prøvet dette også).

Man har fundet ud af at det er rigtig godt både at give BARF og tørfoder, da hundene så får nogle fibre i deres mave at arbejde med. Der er desværre nogen der udnævner sig til eksperter på området og på det kraftigste anbefaler at enten fodre man med Barf eller med tørfoder aldrig begge dele, for det kan hunden ikke tåle.

Dette mener jeg er noget fis, hvis hunden gik løs og fandt noget den kan li’ ja så æder den det. Færdig slut.Gadehunde i diverse lande de æder alt hvad de kan finde og overlever på det. En hund der har valgmuligheder, den tror jeg på, æder det den har brug for. Det hører med til dens overlevelsesinstinkter.

Og husk, en hund har IKKE noget at bruge kornprodukter til, jeg har aldrig hverken hørt eller set en ulv eller ræv stå og æde af en fuldmoden kornmark.

De sidste vise ord jeg vil komme med er : Brug jeres sunde fornuft og tænk altid: Hvad er det en ulv eller en ræve lever af i naturen.

Ulven har overlevet i 15 mill. år så den må da have lært det og jeg tror sgu ikke den havde, hvis den kun havde fået tørfoder. Dette er menneskeskabt og først implementeret i 70erne.

PS. Hvis hunden begynder at klø sig uden den har lopper eller flåtbid el andet utøj, ja så er den sansynligvis tør i huden.

Her får de levertran fra Matas, ca. en spsk om dagen. Den fra Matas kan de bedst li’.

Dette bliver bare hældt i en skål, hvis de behøver det, slupre de det lykkeligt i sig.

Mine må stå i kø for at få det, og hvis de kan, så stjæler de det fra hinanden.

Jeg har ikke hunde der klør sige mere og deres pels er så lækker.