Hvem er vi?

​Anna Marie og Legarth Brenbak
Begge født i 1961
Begge har vi haft hunde det meste af livet.
Jeg (AM) fik den første i 78 og har siden haft hund. Legarth har haft som barn og siden en enkelt som voksen, før han mødte mig. Så mødte han mig og gik helt i hundene. Jeg har taget opdrætter uddannelsen + overbygningen derefter den lovpligtige hundeholder uddannelse. Jeg har næsten taget hele hvalpetræner uddannelsen, mangler kun at være med som føl på et hvalpehold.

Alt under DKK
Legarth har også taget hundeholder uddannelsen og er nu den første dommer i Norden, som er specialist inden for eurasier, dvs at man har opdrættet racen inden man bliver dommer.

Jeg går til træning med hundene hver uge, Hvalpetræning er et must, hver gang vi har en ny hvalp
Ellers er det ringtræning, Rally træning og agility, vi har vores egen agility bane. Eurasieren er ikke en hund man ser normalt på en agilitybane, så allerede der er jeg lidt af en outsider, når jeg har tid deltager jeg også i konkurrencer, både rally og agility og selvfølgelig udstilling, som er det vi dyrker mest. Tror faktisk at vores eurasier er de mest trænede i landet. Ved at gå til træning med dem får man den mest afbalancerede hund. Ved at man stiller krav til sin hund og til sig selv, derved får man et meget bedre forhold til sin hund. Det er supersundt at hundene kommer ud blandt andre racer, hvor de også skal yde. Derved bliver de meget bedre til at tackle sociale sammenkomster med andre hunde og andre hunderacer. Man skal selv yde for at få en god og afbalanceret hund, intet er gratis.

Hos os går vi meget op i at eurasierens udseende at vi forsøger at ramme racestandarden så godt som det er os muligt, vi forsøger ikke at ændre vores avl i retning af egne super ideer, vi tager temperamentet meget alvorligt, så hvis en hanhund som vi har kigget ud til avl, ikke har det i orden, ja så kommer han ikke længere hos os. Er disse ting i orden går vi videre og kigger på hundens bevægelser og sundhed, HD (hofter), AD (albuer) og Patella (knæ)+ skjoldbruskkirtel, og om de bliver tjekket for Dandy Walker og øjenlyst. Vi kigger også på om de har spredte tæer, hænge læber, øre stilling, vinkler på benene, tænder, tandstilling. I bund og grund forsøger vi på at lave det bedste af det bedste. Samtidig går jeg hjemme ved vores hunde og opdrættet foregår inde hos os i stuehuset, hvor alle vores hunde bor, det er samtidigt et røgfrit miljø de opvokser i, vores hvalpe er næsten alle renlige når de flytter hjemmefra, blot man er opmærksom.